Saturday, May 29, 2010

Apa yang ada dalam rumah ini???

salam hormat, salam sayang:P:)

apa khabar semua pembaca kesayanganku?? harap anda semua dalam keadaan sihat sejahtera...

masihkah anda ingat..aku akan ceritakan tentang rumah di bawah ini??




hari ini cerita sambungan tentang ada apa dalam sebuah rumah di Pulau Duyong, Terengganu iaitu sebuah rumah bagi ku cukup2 penuh dengan tradisional dan adat melayu

...apa yg ada yerr??...

...jom saksikan...

....

....

....


video

Friday, May 28, 2010

Kem PLKN Terengganu

Salam Sayang, Salam Hormat:P:)

Oleh kerana, budak2 PLKN kumpulan 2 akan tamat tidak lama lagi...tiba2 ku terfikir nak britahu bahawasanya di Trengganu juga terdapat 2 kem yg masih aktif dan hanya satu shj yg tidak beroperasi..


.


Sebenarnya aku juga adalah bekas pelatih PLKN kumpln 1/2009 ...tetapi aku mendapat latihan di Kem PLKN Cancun PArk, Pasir Mas, Kelantan.

Untuk pengetahuan umum, aktvt dan program kebanyakkan adalah sama di semua kem seluruh Malaysia... Di sini aku lampirkan alamat kem yang masih beroperasi hanya Kem Peladang Setiu sahaja ditutup kerana masih dlm pembaikan...

KEM PLKN CHENEH CEMERLANG
Alamat : KEM PLKN CHENEH CEMERLANG, JALAN JERANGAU JABOR, BANDAR CHENEH BARU, 22000 KEMAMAN, TERENGGANU
NO. Telefon : 09-8730288 / 188
NO. Faks : 09-8732388 / 0542
E-Mail : plkn_cheneh@khidmatnegara.gov.my


Alamat : KEM PLKN MERANG SURIA, LOT 1841, KG RHU TAPAI, MERANG, 21010 SETIU, TERENGGANU
NO. Telefon : 09-6532103 / 09-6532105
NO. Faks : 09-6532104
E-Mail : plkn_merang@khidmatnegara.gov.my


kepada mana2 pembaca tak payahlaa tukar2 kem terutamanya bila mendapat kem di Terengganu kerana aktivitinya sama sahaja dan suasananya lebih kurang sama shj iaitu PANAS tetapi kem di Terengganu kurang sikit sbb terletak berhmpirn dgn pantai...

Information untuk sesiapa yg tidak pernah mengikuti latihan PLKN~~

+terdapat beberapa modul seperti...
-Modul Fizikal
-Modul Kenegaraan
-Modul Pembinaan Karakter
-Modul Khidmat Komuniti

+dpt duit RM450.00

+Di dalam kem,
-ada klinik askar (jadi jgn risau kalau ada siapa2 sakit...)
-ada surau senang kalau nak sembahayang jemaah utk pljr bukn Islam setiap hujung minggu anda akn dihntr ke kelas keagamaan anda...
-ada padang kawad yg luas byk progrm dibuat di sini
-ada padang utk bola sepak, bola jaring dan court utk sepak takrw n bola tampr trdapat juga peralatan utk BAdminton, ping pong
-yg penting ada tempat utk tidur dan tandas n blik mandi
-ada beberapa kelas utk modul pembinaan karakter (PB) yg dibahagi kpd beberapa kumpuln
-tanah untuk berkebun just for boyz only
-ada bebarapa tempt untuk modul Fizikal

ini stakat yg aku ingat...huhuhu...
(akan di upload gmbr kemudian... mslh intrnt slow)





CEpat2 Undi!!!

Salam Sayng, Salam Hormat:P:)

Marilah sama2 kita mengundi yang mana makanan Terengganu kegemaran anda...cepat2!!

Ada 3 hari lagi....



terima kasih diatas sokongan anda!!!

Pulau Monsoon Cup, Ktrg

Salam Hormat, Salam SayanGGGG!!!:P:)

rindu serindu-rindunya pada blog aku nieee....
maaf udah lama sangat2 aku tak update blog bukan kerana aku malas tapi kenkangan masa sbb ingin menumpukan sepenuhnya kepada peperksaan akhir aku....
Alhamdulillah semuanya sudah selesai...hanya menunggu result pada 16/6 ini...huhuhu...

Mesti semua mesti terfikir mana ada Pulau Monson Cup kat Terengganu niee...hehehhe
sebenarnya umum sudah mengetahui bahawa Monsoon Cup adalah acara kapal layar yg pling berprestij di Malaysia dan di seantero dunia...
acara ini di adakan di Pulau Duyong yg memang unik dengan keindahan pulaunya dan terletak betul2 di Jambatan Sultan Mahmud...

Apa yang ada kat Pulau Duyong??...ini antara tempat2 yg sempat kakak ku ambil gmbr...

Jom tengok...













































gambr tuu sepatutnyaa ditengok dari bawah smpai ke atas....hehehe....
tersilap uploadd...maaf yerr....

sekian sahaja...nantikan pula akan datang ada apa dalam rumah dibawah ini...

inikan bukan sebarang rumah tau....nantikan blog akan datang...



Sekian Terima kasihh semua pembaca SayangKU!!!

Thursday, May 6, 2010

Pulau Poh, TAsik Kenyir (Part 2-LAsT)

Salam sayang, salam hormat:P:)

ape khabar semua??...moga sihat2 belaka....
maaf kerana sudah lama tak update blog kerana aku perlu memberi fokus sepenuhnya kepada ujian peperiksaan akhr utk sem 2 baru2 nieee....

oleh itu, aku bercadang nak sambung cerita Pulau Pooh ini yang memberi 1001 kenangn maniss dlm hidupku... yang tidk akan dapat dimana-mana tempat perkhemhan!!!

sebenarnya ramai duk tanya blerr lagik sambungn Pulau Poh nieee.... jadik aku dengan penuh semangt cuba jugak untuk nak smbung cerita tentang aktivit2 yg dijalankan disana....
jom kita layan gambar yg smepat dirakan oleh aku dan juga ku kumpul dari teman2...

(guru2 dgn Miss Anne)


(lasT nighT, Membakar ikaN)


(siap Sedia latIhn water Confidence sblm main kayak)


(aku with miss Anne)


(kena carik kayu api sendiri baru kuali Berasap)


(tidur dlm khemah tapi bila BABI merayau semua tidur bwh bumbung)







(aktiviti lasak)


(geng2 aku sedang syok bermain kayak di TAsik Kenyir)

Sekian, Terima kasiHH...:P:)